Перейменування Пушкінської у Харкові: Письменники звернулися до Терехова

Харківські письменники звернулися до Терехова з проханням перейменувати Пушкінську

Харківські члени Спілки письменників звернулися до міського голови Ігоря Терехова із пропозицією перейменувати вулиці, названі на честь російських літераторів. Так, письменники запропонували перейменувати вулицю Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди, а Лермонтовській дати ім'я найбільшого поета часів Розстріляного Відродження Майка Йогансена.

"Вулицю Сергія Єсеніна (раніше Економічна) перейменувати на вулицю Василя Мисика — видатного українського поета, перекладача, сходознавця, який останні тридцять років життя жив у будинку №3 на вулиці Економічній, яку відразу після смерті поета перейменували на вулицю Єсеніна. Вулицю Ахсарова на Олексіївці слід перейменувати на честь письменника і філолога Леоніда Ушкалова, Тобольську — на вулицю Павла Грабовського, а також повернутися до пошуку нової назви для колишнього Московського проспекту. приклад — Полтавський шлях. Добре було б, якби з'явився Ізюмський шлях", — вважає голова харківського відділення Спілки письменників Анатолій Стожук.

Контекст:

"У чому винен Пушкін, що народився Путін? Тим більше Пушкін – всесвітньо відомий поет, так само як і Лермонтов. Є й інші видатні поети, письменники, художники. Не треба усіх під один гребінець… Ми вчилися на чудових поемах Пушкіна і Лермонтова. І Пушкінська залишиться Пушкінською. У нас є вулиця Пушкінська, у нас є станція метро імені Пушкіна. Це нехай залишається", – вважає Ігор Терехов.

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




S TARAPOV

5 липня 2022, 09:21

Пушкин принадлежит не фашисту пУТИНУ а всему миру. Немцы во времена после фашиста гИТЛЕРА не трогали ни Гете, ни Гейне . И мы не должны трогать Пушкина, Лермонтова, Толстого,Есенна и других

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися