Що зараз роблять окупанти у Харківській області

Ситуація на Харківському напрямі на 5 липня

Сьогодні розпочався 132 день війни, яку РФ розв'язала проти України. На сторінці Генштабу Збройних сил України у Facebook розповіли, яка зараз ситуація на Харківському напрямку.

За інформацією джерела, російські окупанти основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування наших військ.

Крім того, у Генштабі зазначили, що за останню добу загарбники обстріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків райони населених пунктів Кутузівка, Нове, Російські Тишки, Мала Данилівка та Дементіївка. По Харкову було завдано авіаційного удару.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

Колишній Міністр оборони т.зв. Донецької Народної Республіки та відкритий ворог України Ігор Іванович Стрєлков вважає, що РФ не зможе взяти агломерацію Слов'янськ-Краматорськ та основні бойові дії можуть перейти на Харківський напрямок. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

У Харківській області ЗСУ завдали удару російським артилеристам. Відповідне відео у Мережі опублікувало Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Харкові російські окупанти ракетою знищили школу, яка розташована у Шевченківському районі міста. У пресслужбі ДСНС Харківської області опублікували фотографії з місця події та показали, як тепер виглядає зруйнована будівля навчального закладу.

У Харківській області за тиждень загинула рекордна кількість мирних жителів. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та початку військових дій у Харківській області в регіоні стало відомо про 936 смертей цивільних, серед них – 46 дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися