З харківського санаторію виселили біженців з окупованої території

Чому з харківського санаторію виселили переселенців

Під Харковом переселенців з Ізюма виселили із санаторію "Бермінводи". Про це "Суспільному" розповів директор департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага.

"У санаторії "Бермінводи" проживають близько 500 осіб, з них троє людей заважають нормальному існуванню інших людей. Директор запропонував цим громадянам залишити установу", - пояснив Юрій Шпарага.

Глава виселеної сім'ї визнав, що вживав алкоголь на свята, але не погоджується з тим, що це причина для виселення. Того ж дня з подружжям з Бермінвода виселили Катерину з Куп'янська. За словами жінки, їй поставили ультиматум: або безплатно працювати у санаторії, або їхати.

Нагадаємо, у Харківській області зареєстровано 234 тис. переселенців. З них 1106 осіб тимчасово мешкають у санаторно-курортних закладах, близько 1500 осіб – у навчальних закладах на території області.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися