Відомий харківський бізнесмен прокоментував обстріл Вінниці

Відомий харківський бізнесмен прокоментував обстріл Вінниці

Війська РФ завдали ракетного удару по Вінниці. У пригоді загинули щонайменше 23 особи, понад 60 осіб у лікарнях. Серед загиблих – троє дітей, зокрема чотирирічна дівчинка Ліза. Трагічну подію прокоментував харківський бізнесмен Юрій Сапронов.

"Жахливий день. Вінниця.... Ми сумуємо. Україна сумує. Ми, харків'яни, розуміємо що це таке. Щодня зі 141 - розуміємо. Ми, харків'яни, не можемо Вам допомогти. Але ми не пробачимо! Варвари та терористи! Криваві 19,5 млн доларів (вартість трьох крилатих ракет "Калібр" випущених з корабля орків у Чорному морі) серед білого дня по центру Вінниці. 21 Українець загинув, у тому числі троє дітей, понад 90 поранені, 42 поки що вважаються зниклими безвісти.... Може тепер штук 100 ракет Harpoon Block II завтра нам дадуть? Може штук 50 Himars завтра нам дадуть?", - написав Юрій

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще у травні заявив, що в Харківській області продовжувалося зачищення залишених маленьких військових груп РФ. Через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Після цього довелося перекинути додаткові сили, за допомогою яких вони відсунули українські війська від державного кордону. Через такі тактичні успіхи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно роблять. При цьому їхнє просування у бік міста досить швидко було зупинено.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися