У боях за Харків загинула жінка-лікар

Лікар-стоматолог загинула у боях за Харків

У боях за Харків просто на передовій загинула стоматолог-терапевт міської студентської лікарні Ганна Бєляєва. Про це повідомляє сайт Харківської міської ради, передає "Думка".

Ганна Бєляєва закінчила Харківський державний медичний університет. Протягом деякого часу працювала медичною сестрою у Міській дитячій клінічній лікарні №23. Останні 20 років була стоматологом-терапевтом у Міській студентській лікарні. До лав Збройних Сил України лікар вступила навесні цього року.

"Без неї залишилися чоловік Іван, який працює хірургом, та двоє дітей – 20-річний Михайло та 15-річна Мирослава", - зазначили у департаменті.

FXfZQV3qww7Ak8C3EN6w-7_Nc.jpg

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще у травні заявив, що в Харківській області продовжувалося зачищення залишених маленьких військових груп РФ. Через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Після цього довелося перекинути додаткові сили, за допомогою яких вони відсунули українські війська від державного кордону. Через такі тактичні успіхи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно роблять. При цьому їхнє просування у бік міста досить швидко було зупинено.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися