У спецпідрозділі KRAKEN прокоментували плани РФ щодо захоплення Харкова та області

Окупанти зараз мають акцент на Донецькій області

У щоденному звіті ISW з'явилася інформація про те, що Кремль, можливо, наказав російським силам взяти під контроль усю Харківську область, попри надзвичайно низьку ймовірність успіху Росії в таких зусиллях. Начальник штабу спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічев прокоментував цю інформацію в ефірі цілодобового телемарафону.

За словами Немічева, на сьогодні у РФ недостатньо військ для того, щоб захопити Харків і всю Харківську область. Нині в окупантів стоять інші завдання.

"У них (окупантів, - ред) зараз стоїть акцент на Донецькій області та вони намагаються перекинути війська на тимчасово окуповану територію. Намагаються посилити Ізюмський напрямок і рухатися на Слов'янськ. Тобто у пріоритеті у них зараз стояти там. Військ для захоплення Харкова та області у них немає. Якщо вони закінчать Донецьк, то у них вже будуть якісь шанси", - сказала Немічев.

Також начальник штабу спецпідрозділу KRAKEN підкреслив, що на півдні від Харкова (Ізюмський напрямок) окупанти рухаються вниз. На півночі від Харкова сил РФ недостатньо навіть для того, щоб просуватися невеликими населеними пунктами.

"Вони там зараз проводять тактику закріплення. Тобто окопуються, роблять бліндажі та інше. Вони там зараз намагаються закріпитися за 10 км від кордону з РФ. Нагадаю, що саме наш підрозділ відкинув їх приблизно на 20 км від окружної дороги міста Харкова. Зараз вони не можуть обстрілювати саме місто", - додав Костянтин Немічев.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синегубов розповів про нічний обстріл Харкова. За його словами, дві ракети прилетіли до п'ятиповерхової виробничої будівлі у місті Харків. У результаті постраждали. Подробиці читайте у нашому матеріалі.

Війська РФ планують завдати ракетного удару по одному з великих торгових центрів у Харкові. У зв'язку з цим мешканців Харкова просять дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

У Харківській області російська ракета повністю знищила житловий будинок. У поліції опублікували фотографії з місця події. Докладніше читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися