Відомий тренер загинув у боях за Харківську область

У боях у Харківській області загинув відомий тренер

У боях за Харківську область загинув державний тренер з приводу поло Віталій Лісун. Чоловік вступив до лав ЗСУ у перші ж дні вторгнення. Перед виходом на фронт Віталій проходив бойові навчання за кордоном. Про це повідомили у Федерації водного поло України.

Віталій Лісун – державний тренер України, суддя національної категорії з приводу поло. Упродовж багатьох років працював секретарем федерації водного поло України. У складі ПК "Динамо" Київ був чемпіоном України.

"Це неймовірна катастрофічна втрата для ватерпольної родини України. Загинула людина, яка завжди була віддана своїй справі, всім серцем любила і вболівала за розвиток водного поло України. Для всіх нас Віталій Лісун – приклад того, як любити свою Батьківщину і віддати за неї те, що найдорожче – життя. Ватерпільна родина співпереживає разом із родиною та близькими Віталія. Віталій Лісун є героєм України та прикладом справжнього чоловіка для всієї ватерпольної родини. Нехай земля йому буде пухом", – сказав президент Федерації водного поло України Олександр Свищев.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще у травні заявив, що в Харківській області продовжувалося зачищення залишених маленьких військових груп РФ. Через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Після цього РФ довелося перекинути додаткові сили, за допомогою яких вони відсунули українські війська від державного кордону. Через такі тактичні успіхи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно й роблять. При цьому їхнє просування у бік міста досить швидко було зупинено.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомбять мирні міста, а якщо й бомбять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися