Захисників Києва перекинули на Харків (ВІДЕО)

ТРО Києва відбиває атаки під Харковом

Воїни зі 130 Батальйону ТРО Києва нині захищають село Дементіївку на Харківщині. Про це розповів лідер українського гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

"З моменту прибуття до Харкова у квітні, 130 Батальйон ТРО Києва відразу приступив до виконання бойових завдань на півночі Харківської області. У травні підрозділи зайшли на напрямок Циркуни, а також до Дементіївки, Прудянки, зайняли лісопосадки навколо цих селищ", - розповів Тарас Тополя. .

Захисники перебувають під постійним обстрілом. Вже півтора місяця батальйон утримує рубежі та відбиває майже щоденні атаки ворога.

"Під словом "постійним" треба розуміти від сотні до тисячі прильотів ворожих артилерійських та реактивно-касетних снарядів щодобово. Крім авіанальотів та неодноразового використання фосфорних бомб. Завдяки чудовій роботі ротних медиків, налагодженій швидкій евакуації та сміливості побратимів. Наразі батальйон виведений на планову ротацію", - поділився музикант.

Контекст:

Начальник штабу спецпідрозділу "Кракен" полку Азов Костянтин Немічев ще в травні заявив, що війська РФ перегрупувалися на Донецьку та Луганську області. На Харківщині, за словами Костянтина, тривала зачистка залишених маленьких військових груп РФ. Після його слів через тиждень ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку та відкинули ворога. Наразі РФ доводиться зміцнюватися в Харківській області та перекидати додаткові сили для утримання вже зайнятих позицій. За допомогою перекинутих резервів Росія намагається контратакувати українські сили та місцями їм це вдається. Через такі контрнаступи їм стало зручніше обстрілювати Харків, що вони регулярно і роблять.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це якась "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися та висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися