Терехов прокоментував обстріл Харкова

Терехов звернувся до харків'ян

Росія продовжує обстрілювати Харків. Гинуть десятки мирних мешканців. Цю ситуацію прокоментував мер міста Ігор Терехов у себе у соцмережах.

"Минулий тиждень показав, що тепер агресор не робить навіть вигляду, що стріляє по військових об'єктах. З першого дня стріляли саме по нас, мирним жителям Харкова. Житлові будинки, ринки, торгові центри, школи, спортивні комплекси, університети та ін. Але найстрашніше – зупинки громадського транспорту. Саме туди окупант бив вранці середи та четверга. Якраз у той самий час, коли багато хто з вас їхав на роботу. У четвер троє загиблих та 23 поранених. У середу на зупинці троє поранених та троє вбитих. Серед них – 13-річний хлопчик. Найстрашніше для батьків – ховати своїх дітей! Слава Богу, що його 15-річна сестра, яка була з ним на зупинці і була поранена, пішла на виправлення і лікарі сподіваються на її якнайшвидше одужання. Цей терор проти нас триватиме. А наше головне завдання зараз – вижити та жити. Побудуйте свій графік пересування містом таким чином, щоб мінімізувати ранкові поїздки наземним транспортом. Найчастіше користуйтеся метрополітеном – на сьогодні це найбезпечніший спосіб пересування. Якщо вам потрібні продукти чи інша допомога – працюють наші управління соцзахисту та волонтерські організації. Ви завжди можете туди звернутись і вам допоможуть. І пам'ятайте головне – ми обов'язково переможемо!", - сказав Терехов.

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це така собі "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися