Харків взимку потребуватиме допомоги

Як Харків проходитиме опалювальний сезон

Мер Харкова Ігор Терехов звернувся до представників закордонних фондів із проханням допомогти місту пройти опалювальний сезон. Таке прохання градоначальник озвучив 17 серпня під час зустрічі із представниками іноземних організацій.

Харків відвідали представники Норвезької ради у справах біженців (NRC), "Solidarités International" (Франція), "People in Need" (Чехія), "ACTED" (Франція) та "UNHCR" (Агентство ООН у справах біженців).

Іноземним колегам Ігор Терехов повідомив, що через обстріл у Харкові зруйновано тією чи іншою мірою понад 4 тис. житлових будинків, 110 шкіл, понад 100 дитячих садків, понад 50 закладів охорони здоров'я та сотні інших адміністративних та нежитлових будівель. Також ворог цілеспрямовано знищує систему теплопостачання.

"Попереду - опалювальний сезон, холоди. Нам потрібно, щоб харків'яни не замерзли, не померли від морозів. Останні обстріли показують, що агресори цілеспрямовано бомбардують інфраструктуру "Харківських теплових мереж" - ТЕЦ, котельні, тепломагістралі. І від того, як ми . опалювальному сезону, як діятимемо під час обстрілів в осінньо-зимовий період, залежить дуже багато", - зазначив Ігор Терехов.

У мерії додали, що представники закордонних фондів планують надати Харкову теплові прилади та паливо для них, надати допомогу у заміні вікон та дверей, а також допомогти із утриманням колективних центрів для вимушених переселенців.

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися