П'ють та крадуть: Російські військові зняли відео у Харківській області

Російські військові знімали відео у Циркунах

Коли Циркуни знаходились під контролем РФ, російські військові знімали там відео, яке потрапило до мережі. Подробиці розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов, що мародерів видав Google.

За його словами, нещодавно фото чоловіків у російській формі почали з'являтися у Google сховище мешканки Циркунів, вона передала їх у поліцію та написала заяву. З дому винесли жіночий та чоловічий одяг, спідню білизну, техніку та пральну машину.

"У Google фото почали з'являтися фото та відео невідомих чоловіків у військовій формі, які пиячили та розважалися на території її будинку (вона в цей час була за кордоном). У Циркунах, коли селище було в окупації, жили рашисти, і деякі з них заселилися у будинок потерпілої", - написав Болвінов.

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися