Арестович розповів, чи є необхідність евакуації людей із Харкова

Арестович прокоментував обстріли Харкова та питання евакуації людей

Харків із початку війни практично щодня перебуває під обстрілами з боку російських окупантів. Тому місто знаходиться дуже близько до кордону з РФ, від запуску до попадання ракет по Харкові дуже короткий проміжок часу. Про це радник Офісу президента Олексій Арестович розповів під час ефіру на каналі "Фейгін LIVE".

Так, за словами Арестовича, у плані обстрілів ситуація в Харкові поки що залишається складною. Окупанти б'ють ракетами з Білгородської області, весь процес відбувається дуже швидко і не завжди ППО може зреагувати.

"Часто не встигаєш зреагувати. 30-45 секунд. Жодна ППО не встигає зреагувати. Б'ють, поливають, РСЗВ", - сказав Арестович.

Вплинути на інтенсивність вогню, на думку Олексія Арестовича, теоретично можна. Проте на практиці кошти, що б'ють із Білгородської області, дуже надійно прикриті ППО.

Також радник Офісу президента прокоментував питання про те, чи потрібно мешканцям Харкова та області евакуюватись.

"Рішення влади на евакуацію Харкова немає. Кожен приймає рішення сам. Я багаторазово говорив, що дітей і стариків я б все-таки вивіз. Але це кожна сім'я вирішує", - зазначив Арестович.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 У Харківській області з уламків збитого біля Циркунів вертольота Мі-28Н "Нічний мисливець" зробили сувенірні монети. Ідея належить колишньому військовому, волонтеру та засновнику військового порталу "SHERIFF Tactical Gear" із позивним "Шериф". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 Терехов прокоментував можливі обстріли 23 та 24 серпня. На день міста 23 серпня та День незалежності України 24 серпня будуть посилені комендантські обмеження та охорона міста загалом.

 У Харкові змінився графік роботи пунктів видачі гуманітарної допомоги. Цього тижня продуктові набори можна буде отримати лише у четвер та у суботу. У вівторок пункти видачі буде закрито. Як повідомили у ХОВА, через можливі провокації з боку РФ 23 серпня мешканцям не видаватимуть допомогу.

 У Харківській області українські військові знищили російську систему протиповітряної оборони "Шилка", яку сховали в лісосмузі. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися