Відомого харківського чиновника звільнили: Відпочивав у Франції у війну

Харківський чиновник потрапив у скандал після публікацій фото з Ніцци

Директор Департаменту земельних відносин Харківської міськради Сергій Колесник під час військового стану та щоденного обстрілу Харкова знаходиться на одному з найдорожчих курортів Лазурного берега Франції, де їздить на дорогих авто та відвідує елітні магазини. Про це свідчать фото, які Колесник опублікував у соціальній мережі Facebook, але пізніше видалив їх та закрив доступ до сторінки.

Після такого скандалу посадовця звільнили за негідну поведінку. Перед цим мер міста Ігор Терехов заявляв, що ініціював перевірку факту можливого перебування Колесника за кордоном.

"Директора Департаменту землеустрою звільнено за поведінку, несумісну в умовах війни зі статусом людини, яка перебуває на держслужбі. Таке буде з кожним, хто дозволить собі щось подібне", — сказав мер.

Нагадаємо, що він опублікував фотографії з Франції, повідомила фракція "Європейської солідарності" у Харківській міській раді.

"Директор департаменту земельних відносин Сергій Колесник у такі відповідальні для країни та міста дні вирішив відвідати курортне французьке місто Ніццу та поділитися деталями відпочинку у соцмережах", - йдеться у повідомленні.

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися