У Харкові затримали «письменника ЛНР», який заперечував існування Української держави

47-річний мешканець окупованої Горлівки проживав з кінця минулого року в Харкові та активно підтримував збройну агресію РФ проти України, розповсюджуючи відповідні матеріали та публікації. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» з посиланням на інформацію спікера УСБУ у Харківській області Владислава Абдули.

47-річний мешканець окупованої Горлівки проживав з кінця минулого року в Харкові та активно підтримував збройну агресію РФ проти України, розповсюджуючи відповідні матеріали та публікації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію спікера УСБУ у Харківській області Владислава Абдули.

Людина представлялася "заступником голови спілки письменників ЛНР", дала інтерв'ю російському літературному каналу, де висловлювала наративи російської пропаганди, нібито Україна 8 років бомбила Донбас, намагалася подати російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт. Також фейковий "письменник ЛНР" заявляв, що з 2014 року Україна перестала існувати як держава.

За висновками лінгвістичного дослідження, проведеного з ініціативи СБУ, вченими Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, висловлювання ворожого пропагандиста мають антиукраїнський характер і мають протиправний зміст.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника у Харкові, під час якого вилучили комп'ютерну техніку, телефони з доказами протиправної діяльності, а також кошти майже 70 тисяч гривень, отриманих з Росії як гонорари.

B99F0_hUBka7ZzyvIZB3oDO3Z.jpg

Слідчі СБУ повідомили чоловіка про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436 ² Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Такий злочин карається обмеженням або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися