Хірурги Харкова отримали AR-окуляри для проведення складних операцій

Kharkiv IT Cluster передав хірургам Харківської обласної клінічної лікарні AR-окуляри для проведення складних операцій. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» з посиланням на інформацію прес-служби Харківської ОВА.

Kharkiv IT Cluster передав хірургам Харківської обласної клінічної лікарні AR-окуляри для проведення складних операцій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської ОВА.

Робота лікарів Харківщини під час повномасштабної війни суттєво ускладнилась – велика кількість людей потрапляють на операційний стіл із мінно-вибуховими травмами, осколковими і множинними пораненнями. Необхідні операції стають складніші.

picture

Завдяки підтримці начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Kharkiv IT Cluster та Благодійний фонд IT4Life об'єднали зусилля ІТ-спільноти Харкова та придбали для Обласної клінічної лікарні окуляри доповненої реальності HoloLens 2.

"Окуляри віртуальної реальності мають бути корисними в навчанні лікарів для проведення складних хірургічних операцій. Це перші AR-окуляри, які будуть застосовуватися у Харкові. Наприклад, якщо лікареві треба буде видалити уламок з голови пацієнта, то він може завчасно змоделювати цю операцію та мінімізувати всі ризики", – поділився Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через повномасштабну збройну агресію Російської Федерації, діти Харкова будутьвивчати дисципліни з оновленими розділами, в яких розповідається, як правильно діяти в умовах війни.

У змісті навчальної програми предмета "Захист України" була посилена військово-патріотична складова та доповнені теми розділів з вогневої підготовки, медичної допомоги та цивільного захисту, а у програмі предмета "Основи здоров'я" розширено зміст розділу "Безпека та здоров'я людини", який тепер вивчатиметься на початку навчального року в кожному класі.

"Додано питання, пов'язані з ризиками воєнного часу, зокрема, сигнали оповіщення населення, дії під час повітряної тривоги, надійне та ненадійне укриття, протимінний захист та поводження з вибухонебезпечними та незнайомими предметами, надання медичної допомоги та психологічної самодопомоги. Українці мають навчитися жити в умовах війни", – наголосив мер Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися