Американці оцінили наступ ЗСУ у Харківській області

У Харківській області тривають бої

На Харківщині тривають бої навколо Балаклії. Українські сили після успішного прориву прагнуть взяти смт Шевченкове та продовжити наступ на Куп'янськ. Російські сили, за попередніми даними, перекидають резерв із метою зупинити ЗСУ. Цю ситуацію прокоментували американські експерти з ISW.

"ЗСУ дуже вдало використали передислокацію ЗС РФ і зіграв ефект несподіванки. Війська РФ кидають свої блок пости та ранні зайняті позиції, вони переживають за вузол постачання Куп'янськ та Ізюм, оскільки ЗСУ змогло локалізувати наступ у цьому напрямку і йдуть вперед", - вважають експерти.

Також експерти зазначили, що за 6-7 вересня ЗСУ повернули 400 km² під контроль України. При цьому наступ та бої продовжуються.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

ЗСУ прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід.

При цьому українське командування не витрачало часу на штурм Балаклії великими силами, а поки що тримають місто під вогневим контролем в оточенні й наступає північніше, щоб перерізати постачання російських сил. За останніми даними, українцям вдалося взяти Волохів Яр.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися