Держава надасть кошти для відновлення житла та на оборонні потреби Харкова

Уряд України планує виділити додаткові кошти на відновлення будинків та шкіл. Про це 7 вересня, під час візиту до Харкова зазначив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, повідомляють «Коментарі. Харків».

Уряд України планує виділити додаткові кошти на відновлення будинків та шкіл. Про це 7 вересня, під час візиту до Харкова зазначив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, повідомляють "Коментарі. Харків".

Разом із Харківським міським головою Ігорем Тереховим він відвідав гімназію №47, яку зруйнували окупанти.

Варто відмітити, що у 1990 році цей навчальний заклад першим в Україні запровадив 10-бальну систему оцінювання знань. До війни там навчалося 680 дітей. Гімназія є однією з найкращих шкіл України. У навчальному закладі поглиблено викладають хімію та біологію. Цього року, незважаючи на війну, проєкт учнів гімназії виграв у конкурсі NASA, і тепер у космосі апробують нові лікарські препарати, розроблені у Харкові.

Кирило Тимошенко пообіцяв, що гімназію №47 внесуть до планів відновлення серед перших.

ORtloEOHOuKCEzACqyHTIBcRc.jpg

Er3tnqQNPYbmmqGSj1Hmop-Mr.jpg

3sOk5LGqcQl78LQizA05eNhCg.jpg

ZGzpK93sCZjh_1EXQ-HY4g2a1.jpg

bLjmvJTz-BfYUFO7BJw0a-WLZ.jpg

ffoBzDGbiTR7WhC49vq2XfQan.jpg

Також чиновник повідомив, що, поки на території області йдуть воєнні дії, діти продовжать навчатися онлайн. За його словами, у навчальних закладах із незначними руйнуваннями вставляють нові вікна, ремонтують покрівлі, але такі об'єкти, як гімназія №47, будуть відновлені після війни.

Кирило Тимошенко наголосив, що зараз першочергову увагу уряд приділяє відновленню житла – приватних та багатоквартирних будинків.

"З резервного державного фонду було виділено кошти на місто та область. За ці кошти відновлюється кілька об'єктів, де вставляють вікна, роблять термомодернізацію. Звісно, ​​цих грошей недостатньо, тому плануємо виділити додаткові кошти на Харківську область", – повідомив заступник голови ОП.

Крім того, за його словами, держава співпрацює з міжнародними партнерами, щоб відновити критичну інфраструктуру. Будівельні роботи вже розпочалися на Житомирщині, і найближчими місяцями їх, можливо, розпочнуть і у Харкові.

9L4RreVBHnSrsHJt_r0rw15M-.jpg

D-NLFC0ivIxqexPFBmYUZX1uV.jpg

sI3j-p0sjYgWwTO8IU1e14n3p.jpg

6gjCKS3pa8TwhLS8K2-YcXd7s.jpg

963h7I0WlLP5CbM5J5kaH6nEt.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися