Бійці ЛНР прикидаються цивільними, щоб залишити бійню під Балаклією (ФОТО)

У Харківській області ЗС РФ продовжують зазнавати великих втрат

У Харківській області спецназівці Національної гвардії взяли в полон бойовиків із документами т.зв. ЛНР, які намагалися виїхати з району ведення бойових дій, переодягнувшись у цивільну форму. Про це повідомили у пресслужбі Нацгвардії.

Щоб залишити поле бою, два бойовики одягли цивільні речі на свою форму, взяли цивільний автомобіль та намагалися виїхати.

"Поповнили обмінний фонд, натомість дали шанс деяким "визволителям" повернутися додому не в пакеті", - зазначили в Нацгвардії.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. За 6-7 вересня ЗСУ повернули 400 km² під контроль України. При цьому наступ та бої продовжуються.

При цьому українське командування не витрачало часу на штурм Балаклії великими силами, а поки що тримає місто під вогневим контролем в оточенні і настає північніше, щоб перерізати постачання російських сил. За останніми даними, українцям вдалося взяти Волохів Яр.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися