Чи Росія перекидатиме третій армійський корпус під Балаклію

У Харківській області тривають бої

На Харківщині тривають бої навколо Балаклії. Українські сили після успішного прориву прагнуть взяти смт Шевченкове та продовжити наступ на Куп'янськ. Зараз багато хто задається питанням, а чи росіяни вводитимуть третій армійський корпус на цей напрямок для розв'язання своїх проблем. На це запитання відповів військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"Я не думаю, що Росія перекидатиме дані резерви на посилення ізюмського угруповання - вона приречена. Немає сенсу утримувати. Я б на місці російських командирів взагалі виводив би її. Оскільки коли закриється капкан, вони навіть вийти від туди нормально не зможуть. Вводити корпус немає жодного сенсу, оскільки його просто спалять. Є сенс залишати третій корпус на глибині в 50 кілометрів, розвантажити його і вже використовувати його при аварійних моментах. Його потрібно вводити в бій поступово. Це логічне військове рішення, але яке політичне складно сказати", - сказав Роман.

Нагадаємо, 10 серпня розвідка Британії повідомила, що для підтримки своєї "операції" Росія майже напевно створила нове велике формування сухопутних військ - 3-й армійський корпус, що базується в Муліно Нижньогородської області на схід від Москви. 

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. За 6-7 вересня ЗСУ повернули 400 km² під контроль України. При цьому наступ та бої продовжуються.

При цьому українське командування не витрачало часу на штурм Балаклії великими силами, а поки що тримає місто під вогневим контролем в оточенні і настає північніше, щоб перерізати постачання російських сил. За останніми даними, українцям вдалося взяти Волохів Яр.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися