ЗСУ відібили ще один важливий населений пункт для атаки на Куп'янськ (ФОТО)

У Харківській області тривають бої

На Харківщині ЗСУ зайняли село Іванівка та встановили там український прапор. Відповідні фотографії від військових публікують різноманітні ЗМІ.

Є інформація, що Іванівку взяли ще 7 вересня, але в рамках режиму тиші всі дані надходять із запізненням.

kM6z-paOTFtH3gfPQeEuDNJ7q.jpg

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. За 6-7 вересня ЗСУ повернули 400 km² під контроль України. При цьому наступ та бої продовжуються.

При цьому українське командування не витрачало часу на штурм Балаклії великими силами, а поки що тримає місто під вогневим контролем в оточенні і настає північніше, щоб перерізати постачання російських сил. За останніми даними, українцям вдалося взяти Волохів Яр.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися