ЗСУ навіть далі, ніж ми думаємо: Як глибоко українці просунулися у бік Куп'янська

У Харківській області тривають бої

ЗСУ на південному сході та сході від Харкова звільнили понад 900 квадратних кілометрів. Зранку, 8 вересня, за офіційними даними, було лише 450 кілометрів. Про це повідомив харківський бізнесмен, який допомагає військовим Юрій Сапронов.

Наші воїни на південному сході та сході від Харкова звільнили понад 900 квадратних кілометрів. Які і де – читаємо тільки ОФІЦІЙНІ джерела – Генштаб, МО, ОП, ОВА, мерія, ДСНС. Занадто багато експертів))). Молимося та віримо ЗСУ! ", - написав Юрій.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. За 6-7 вересня ЗСУ повернули 400 km² під контроль України. ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Українські війни продовжують руху.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися