У звільнені населені пункти Харківщини повернуться поліцейські та рятувальники

Першочерговим завданням після звільнення населених пунктів Харківської області від окупантів є забезпечення гуманітарних проблем місцевих жителів. Люди мають почуватися в безпеці та під надійним захистом української влади. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» за інформацією глави МВС Дениса Монастирського.

Першочерговим завданням після звільнення населених пунктів Харківської області від окупантів є забезпечення гуманітарних проблем місцевих жителів. Люди мають почуватися в безпеці та під надійним захистом української влади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" за інформацією глави МВС Дениса Монастирського.

На брифінгу у Харкові 8 вересня очільник Міністерства ВС України повідомив, що зараз жителі звільнених територій потребують надання елементарних їм послуг. Наразі там відсутнє світло, тепло, будь-які умови для життя.

"Тому найперше: забезпечення гуманітарного вантажу. Можливість логістики, доїзду, це буде забезпечувати військова адміністрація спільно з Національною поліцією. Друге — це повернення правоохоронної системи і забезпечення цих сіл, які будуть або вже деокуповані", — зазначив Монастирський.

Планується призначення окремих керівників військових адміністрацій на де окупованих територіях, вони будуть відповідати за забезпечення першочергових потреб громадян, які залишалися всі ці довгі місяці на окупованих територіях.

Правопорядок буде забезпечуватися підрозділами Національної поліції, а співробітники ДСНС мають першочергово зайнятися розмінуванням, щоб можна було повертатися до нормального життя. Має бути забезпечено електроенергію, розмінування об'єктів інфраструктури, для того, щоб можна було готуватися до осінньо-зимового періоду.

Міністр повідомив, що основна частина правоохоронців вийшла з окупованих територій і насьогодні вони продовжують роботу в органах Нацполіції.

Тепер же на де окуповані території будуть заходити підрозділи, які вже працювали раніше в цих населених пунктах, мають сформований штат.

"Визначено штатну чисельність, піротехніки, підрозділи, які будуть стояти на блокпостах, займатися фільтрацією. Це все вже сформовано", — підкреслив глава МВС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися