На Харківщині ЗСУ активно зміцнюються на звільнених територіях

У Харківській області тривають бої

ЗСУ на південному сході від Харкова звільнили Балаклію та величезну кількість територій. Просування досягло 50 кілометрів завглибшки. За попередніми даними, бої вже тривають поблизу Куп'янська. Український військовий сфотографувався біля напису "Ізюмський район". Дане місце розташування вдалося геолокувати - це місто Куньє. На звільнених територіях українці зміцнюються, щоб не допустити проривів у відповідь з боку РФ, а ударні угруповання продовжують свій наступ. Про це повідомляють очевидці.

Також у звільненому місті Балаклія працівники Державного бюро розслідувань розпочали пошук людей, які співпрацювали з росіянами під час окупації населеного пункту

"ДБР неодноразово зазначало, що всі тимчасово окуповані території найближчим часом будуть звільнені, а колаборанти та зрадники будуть притягнуті до суворої відповідальності", - зазначили у ДБР.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т. зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. Незабаром ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Велику кількість росіян знищили під час спроби втекти з міста. Вже зараз ізюмське угруповання знаходиться в оперативному оточенні, а ЗСУ ведуть бої поблизу або в самому Куп'янську. Вся інформація йде із запізненням, оскільки події змінюються динамічно буквально щогодини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися