Відомий ворог України визнав поразку РФ на Харківському фронті

Україна продовжує свій наступ у Харківській області

ЗСУ на південному сході від Харкова звільнили Балаклію та величезну кількість територій. Просування досягло 50 кілометрів у глибину лише за офіційними даними. Українцям вдалося звільнити щонайменше західну частину Куп'янська. Цю інформацію підтверджують і російські пабліки, зокрема немаловідомий ворог України Ігор Стрєлков, який визнав поразку РФ на цьому фронті.

"Підтверджено залишення нашими військами західної частини (приблизно 2/3 міста) Куп'янська. Вже заговорили про те, що, мовляв, "правильне тактичне рішення" - "піти за водний рубіж та організувати там оборону". Для довідки - у цей час року річку Оскол переходять пішки в брід майже в будь-якому місці і скільки-небудь серйозною перешкодою для гусеничної та колісної всюдихідної техніки взагалі не є. Нагадаю також, що відповідні населені пункти (Сєвєродонецьк, наприклад) - відокремлені від "великої землі" річковою заплавою - ЗСУ вперто обороняли багато тижнів. На обличчя - гостра оперативна криза, що триває, на широкій ділянці фронту, що вже переросла у велику поразку. Зараз, по суті, мова нашої сторони може йти лише про те, як припинити її подальше поглиблення та не допустити переростання оперативної поразки – у стратегічну... Хоча загалом вона вже переросла. - "Бій за ініціативу" супротивник уже виграв. Тепер мова має йти про те, щоб не дати ЗСУ оточити та знищити великі з'єднання наших військ. І, так, на жаль – все це було мною очікувано.", - написав Стрєлков.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські паблики зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. Незабаром ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Велику кількість росіян знищили під час спроби втекти з міста. Вже зараз ізюмське угруповання перебуває в оперативному оточенні. За попередніми даними, РФ вже здала Ізюм. Вся інформація йде із запізненням, оскільки події змінюються динамічно буквально щогодини.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися