"ЗСУ вже звільнили Ізюм", - військовий

Україна продовжує свій наступ у Харківській області

ЗСУ на південному сході від Харкова звільнили Балаклію, Куп'янськ та величезну кількість інших територій. За словами комбата Петра Кузика, росіяни втекли з Ізюма та кинули техніку.

"Бійці "Легіону Свободи" передають з Ізюма, що рашисти втекли з міста та кинули техніку. Жодного орка чи сєпара в центрі уже нема!  Щойно був сильний вибух зі сторони моста", - розповів Петро.

Також цю інформацію підтверджують і російські пропагандисти разом із воєнкорами.

"Поспішний відступ неминуче призведе до великих втрат відхідних військ у техніці та спорядженні і - чутливих - у людях. Кинуті виявляться всі накопичені на місці запаси - тобто, після виходу з котла наші війська виявляться з гострим дефіцитом боєприпасів, ПММ та всього необхідного значить - не зможуть негайно вступити в бій. Попри це, висновок оточеного угруповання - рішення стратегічно правильне, попри всі супутні втрати. Збережені частини та з'єднання - після реорганізації та поповнення - знову зможуть вступити в бій. Але питання про винуватців оточення та розгрому - це жодного разу не знімає", - написав ворог України Ігор Стрєлков.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. Незабаром ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Велику кількість росіян знищили під час спроби втекти з міста. Вся інформація йде із запізненням, оскільки події змінюються динамічно буквально щогодини.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися