Залужний прокоментував контрнаступ ЗСУ у Харківській області

ЗСУ остаточно виграли битву за Харків

ЗСУ провели успішний і шокуючий контрнаступ у Харківській області та практично повністю звільнили регіон. Успіхи української армії прокоментував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, з початку вересня понад 3000 кв. км території повернуто під контроль України. На Харківському напрямі є просування не лише на південь та схід, а й на північ. До виходу державний кордон залишається 50 км.

Він наголосив, що вже звільнено:

Байрак;

Нова Гусарівка;

Щурівка;

Вільховатка.

"Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, які вони гордо назвали "Москва", "Омськ" і "Пітер", дозволило розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп'янськ. Пишаюся та вдячний кожному українському військовослужбовцю. Вважаю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна Пам'ять полеглим у боях за Україну!", – наголосив Залужний.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. Незабаром ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Безнадійна ситуація для росіян стала очевидною всім і ним самим. Саме тому генштаб РФ ухвалив рішення практично повністю залишити Харківську область, а виправдати це черговим перегрупуванням. Складним для російського військового керівництва виявилося виведення військ з Ізюма. Там РФ зазнала суттєвих втрат у живій силі та техніці. Деякі підрозділи, за попередніми даними, практично всім складом потрапили до полону.



Анатолий

11 вересня 2022, 19:13

Какая радость ! Слава ВСУ и всему Украинскому народу ! Сейчас важно удержать позиции, а это будет зависеть в большей степени от наших партнеров по борьбе с агрессором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися