В Ізюмі за півроку війни загинуло понад тисячу мирних жителів

Реальна кількість загиблих, ймовірно, більша.

У деокупованому Ізюмі, як і в більшості звільнених населених пунктів Харківської області, правоохоронці документують руйнування та злочини проти мирного населення, скоєні російськими військовими.

На сьогоднішній день в Ізюмі залишилося близько 10 тисяч людей, це приблизно п'ята частина населення довоєнного міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію депутата Ізюмської міської ради Максима Стрельникова.

Чиновник повідомив, що за останні півроку повномасштабної війни на території України в місті Ізюм загинуло близько тисячі мирних жителів, але реальна кількість загиблих, швидше за все, набагато вища.

Ізюм протягом кількох місяців був головним опорним пунктом військ РФ на північному сході України.

"Місто сильно постраждало від російської агресії", - повідомив Стрельников на телеконференції, зазначивши, що 80% інфраструктури міста, включаючи систему центрального опалення, було зруйновано.

Максим Стрельников підкреслив, що загинуло набагато більше мирного населення, зокрема багато хто постраждав через те, що не було можливості отримати необхідну медичну допомогу, оскільки всі лікувальні заклади в місті були знищені російською армією ще в березні.

Варто зазначити, що заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ завдяки контрнаступальним діям звільнили від окупації РФ вже 6000 кв. км української території.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що на тимчасово зайнятих та звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих військових злочинів, скоєних російськими окупантами. Мінна небезпека у звільнених містах та селах залишається високою, понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновані боєприпасами та вибуховими речовинами. Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя до звільнених громад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися