Німецькі аналітики оцінили наступ ЗСУ у Харківській області як «блискучий»

Військові експерти вважають, що подальше постачання зброї покращить ситуацію.

Військові та аналітики у Берліні відзначили мужність та добру підготовку українців за найкращими західними зразками у контрнаступі за звільнення своїх територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на DW .

У понеділок, 12 вересня в Німецькому товаристві зовнішньої політики (DGAP) міністерка оборони Німеччини Крістіні Ламбрехт, виступаючи зі стратегічною промовою, зізналася, що багато військових аналітиків з 24 лютого переконували її, що українці протримаються щонайбільше три дні. Але зараз у своїй промові чиновниця просто не змогла стримати емоцій та не прокоментувати активний контрнаступ ЗСУ на Харківщині.

"Всі ми зараз стали свідками того, що відбувається, коли армія б'ється так мужньо і має при цьому підтримку", - наголосила Ламбрехт. Політикиня зазначила: "Україна сьогодні існує лише тому, що вона може захищатись завдяки своїй армії".

Оцінив підготовку та навички українських військових головний військовий стратег Німеччини – генерал Ебергард Цорн, який є генеральним інспектором Бундесверу. Експерт зазначив, що контрнаступну операцію Збройних сил України в Харківській області було ретельно вивчено німецьким армійським керівництвом.

"Вони блискуче довели, що вміють діяти активно, із залученням усіх наявних сил і засобів. Включаючи маневри, що відволікають, і раптове зміщення фокусу, коли українці відволікали на півдні, а сфокусувалися врешті-решт на півночі", - заявив Ебергард Цорн.

Також німецькі аналітики вважають, що цей успіх став можливий завдяки взаємодії із західними партнерами.

"Це результат того, що військова підготовка українських воїнів відбувалася як слід", - зазначив генерал Ебергард Цорн.

Військовий експерт визнав, що блискуча операція українських сил на Харківщині стала уроком і для європейських країн НАТО.

Німецькі аналітики впевнені, що хоч контрнаступ ЗСУ в Херсонській області і не стане для противника несподіванкою, але все ж таки має завершитися успішно.

"Наступ на Херсон буде повільнішим, але всі фактори вказують на те, що перевага тут за Україною. Це і бойовий дух, який став ще вищим, враховуючи успіхи на Харківщині. Це і слабкість вишколу росіян, яка стала очевидною", - наголосив професор Університету. Бундесвер Франк Зауер, підкресливши, що військовослужбовці РФ поки не показали здатність ефективно координувати дії різних пологів військ для швидких дій.

Професор переконаний, що наступ на Херсонщині та Харківщині – це яскравий приклад того, наскільки важливими є постачання Україні найсучасніших зразків західної зброї. Експерт відзначив далекобійність та точність німецьких гаубиць Panzerhaubitze 2000 та американських реактивних систем залпового вогню HIMARS. Ця зброя, нагадує Зауер, дозволяє точково завдавати ударів по складах зброї та боєприпасів, а також по критичним шляхам постачання, таким як мости. Це створює передумови для успішного наступу.



Арина

14 вересня 2022, 06:47

И без немецких танков украинцы побеждают!Слава нации и конец рос.федерации!Слава Украине!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися