На деокупованій території Харківщині викрили трьох колаборантів

Громадяни співпрацювали з РФ.

Мешканці Куп’янська, після окупації міста російськими загарбниками, погодились співпрацювати з ворогом та зайняли посади при окупаційній владі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію СБУ.

Наразі повідомлено про підозру 55-річному місцевому мешканцю, який добровільно став керівником ДП "Куп’янське лісове господарство" при так званій "тимчасовій військовій адміністрації Харківської області", а також агітував земляків працювати у лісгоспі.

Одна з мешканок Куп’янська погодилася на співпрацю з рашистами і обійняла посаду головного бухгалтера вищевказаного ДП.

59ZnjCLSLs4H8XOkbIvlaPa6Z.jpg

Наразі обоє зловмисників переховуються на тимчасово окупованій території України, прикриваючись військами рф, які тікають із займаних раніше позицій. Їм заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Ще одну зрадницю викрили у смт. Шевченкове, яке теж було під окупацією. У травні цього року жінка почала працювати на ворога та стала керівником організаційно-інформаційного відділу в місцевій адміністрації у тимчасово окупованому смт. Шевченкове.

Вже у липні 2022 року пособниці окупантів заочно було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності за ч. 5 ст.111-1 Кримінального кодексу України, Тоді ж її голосили у розшук.

2b6Rat_T7PgkOkOSHsef-1TW-.jpg

Після звільнення селища правоохоронці встановили місцезнаходження колаборантки та затримали її. Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області за сприяння Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Харків) територіального управління Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися