Володимир Зеленський провів нараду з енергетичної безпеки Харківщини

Було обговорене питання забезпечення резервного енергопостачання.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Харківську область провів нараду щодо питань енергетичної безпеки регіону.

Наразі в регіоні вже повністю звільнено від окупантів 16 громад, а також частково – сім громад. На сьогодні під окупацією залишається близько 6% території області, тоді як до контрнаступу українських військових було окуповано 32% Харківщини.

Горова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що в регіоні продовжується відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури, зокрема у звільнених населених пунктах. На деокупованих територіях відновлюють лінії електропостачання, мобільний зв’язок та роботу медичних установ.

Президент підкреслив, що дуже важливо якомога швидше відновити електропостачання на територіях, звільнених від ворога.

"Деокупація триває, тому треба підготувати зрозумілий план дій, щоб це було в інших районах, які звільнятимуть", – сказав Володимир Зеленський.

Міністр енергетики Герман Галущенко, який брав участь у нараді в режимі відеоконференції, зазначив, що ремонтні бригади можуть працювати залежно від темпів розмінування територій.

Президент закликав збільшити кількість бригад енергетиків та працівників ДСНС задля пришвидшення процесу відновлення.

Було обговорено питання функціонування ТЕЦ і ТЕС у Харківській області. Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні, в умовах війни, необхідно розробити план заходів щодо забезпечення резервних потужностей системи енергопостачання.

Крім того, Глава держави ознайомився з перебігом відновлення житлового будинку у Харкові, який зазнав пошкоджень унаслідок російських обстрілів. Там триває ремонт покрівлі, перекриттів і балконів, встановлюють вікна.

Володимир Зеленський вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня голові Харківської обласної військової адміністрації Олегу Синєгубову та орден "За мужність" ІІІ ступеня міському голові Харкова Ігорю Терехову.

Олег Синєгубов та Ігор Терехов були нагороджені згідно з указом Президента від 6 березня за вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету й територіальної цілісності України, мужність і самовіддані дії, виявлені під час організації оборони населених пунктів від російських загарбників.

WLpcYq1HQ34qp7iysa1DVP0Zs.jpg

EGuWktcfOzDwVeCr256i4xCXi.jpg

JP74Fb9el71mLa1pdH_edwwjg.jpg

4H6ubP_H60-Pw6G0Q5dVVwt2o.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися