Відомий ворог України у подробицях розповів як ЗСУ прорвали оборону РФ у Харківській області

Україна продовжує свій наступ у Харківській області

Колишній Міністр оборони т.зв. Донецької Народної Республіки та відкритий ворог України Ігор Іванович Стрєлков прокоментував контрнаступ ЗСУ у Харківській області.

"Після прориву донецького фронту наші війська планували за допомогою резервів і 1 танкової армії, яка знаходилася в районі Ізюма, оточити й взяти Слов'янськ. Там були зосереджені великі наші сили, націлені на атаку, а не на оборону. лише одна мотострілецька бригада, яка мала у своєму складі, у кращому випадку третину штатного складу, посилених донецькими та луганськими мобіками. Також у резерві стояла Росгвардія з ОМОНом та Собром. Більше жодних тактичних резервів.За дві доби до початку операції, противник накрив хаймерсами   штаб командувача там 11-го корпусу. Командувача корпусом поранили, а зв'язок втратили повністю. Наступного дня противник завдав два удари з півночі та півдня. З півдня противник швидко вийшов на трасу Ізюм-Балаклея, а з півночі прорвав нашу оборону і швидко відправив посилені мобільні групи громити тилові об'єкти, колони та захоплювати траси. Артилерії там особливо не було, бо майже всю стягнули під Донецьк. Авіація виявилася просто безсилою. У результаті гарнізон Балаклії потрапив до оточення, а українські партнери грамотно залишили Балаклію в оточенні та пішли далі розвиваючи свій успіх. На інших фронтах вийшла така сама тема. На Куп'янському напрямку не було взагалі нікого і противник на другу добу просто туди в'їхав. Наші терміново перекидаються і підкріплення, що вводяться по шматочках в бій, просто не змогли стримати й слава Богу вистачило розуму просто відступити. Одночасно противник створив реальну загрозу повного оточення 1 танкової армії у районі Ізюму. В результаті 1 танкова армія зуміла вивести більшу частину свого складу та техніки", - сказав Стрєлков.

Контекст:

ЗСУ 6 вересня протягом кількох годин прорвали одразу дві лінії оборони РФ. За даними російських військкорів, перша лінія оборони складалася повністю з бійців т.зв. ЛДНР. Українські військові "на швидкості та техніці" влетіли на позиції ворога і без суттєвих втрат перемололи їх. Наступна лінія складалася із бійців Росгвардії. Російські пабліки зазначили, що ці підрозділи не змогли адекватно скористатися своїм важким озброєнням і досить швидко побігли.

Українські військові прорвали російську оборону відразу на кількох напрямках - з півдня, півночі та заходу від Балаклеї, охопивши місто півкільцем та взявши під вогневий контроль шляхи відходу на схід. Незабаром ЗСУ повністю звільнили Балаклію. Безнадійна ситуація для росіян стала очевидною всім і ним самим. Саме тому генштаб РФ ухвалив рішення практично повністю залишити Харківську область, а виправдати це черговим перегрупуванням. Складним для російського військового керівництва виявилося виведення військ з Ізюма. Там РФ зазнала суттєвих втрат у живій силі та техніці. Деякі підрозділи, за попередніми даними, практично всім складом потрапили до полону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися