У Харкові на 18-му цвинтарі проведуть процедуру перепоховання

Тіла перепоховають відповідно до законів України.

У Харкові під час активних бойових дій людей ховали з порушенням законодавства, навіть у спільних могилах. Наразі Харківський міський голова Ігор Терехов 19 вересня провів нараду, де було вирішено провести процедуру перепоховання.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської міської ради.

За словами Ігоря Терехова, у перші місяці війни працівники КП "Ритуал" здійснювали поховання з порушенням законодавства України. У КП "Ритуал" провели службове розслідування, за результатами якого були ухвалені кадрові рішення.

Тепер новому керівництву КП "Ритуал" поставлене завдання – виправити ситуацію, що склалася за попереднього керівника підприємства, та перепоховати тіла відповідно до законів України.

На нараді було зазначено, що для цього підприємству будуть виділені додаткові кошти з міського бюджету, щоб померлі були поховані належним чином.

Так, міський голова повідомив, що тіло бійця тероборони Романа Симонка, який загинув під час обстрілу будівлі Харківської обласної військової адміністрації, планують перепоховати з усіма почестями вже наступного тижня на Алеї Слави, на тому ж цвинтарі №18, де він покоїться зараз, але у спільній могилі.

"Люди пішли з життя, коли почалася війна, але потрібно якнайшвидше перепоховати їх по-людськи, кожного в окремій могилі, як вони на те заслуговують", - підкреслив мер Харкова.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після деокупації міста Ізюм, правоохоронцями було знайдено місце масового поховання людей, яке налічувало 445 свіжих могил. Було прийнято рішення ексгумувати усі тіла для проведення слідчо-оперативних дій, щоб встановити час, причину смерті та особистість кожного.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Тіла загиблих цивільних та військових направлені до судово-медичної установи для проведення судово-медичної експертизи, встановлення причини їх смерті. Досудове розслідування триває. Проводяться всі необхідні слідчі дії, направлені на повне, всебічне фіксування злочинів, встановлення причетних осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися