Вибухотехники обстежили вже більше 500 га території Харківщини

За цей час знешкоджено майже 10 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Деокуповані території Харківщини поступово повертаються до нормального життя. Проводиться розмінування територій та забезпечення місцевого населення послугами критично важливої інфраструктури.

Декілька населених пунктів, звільнених від російських окупантів, відвідали віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук разом з начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим.

Під час візиту були ще раз визначені нагальні проблеми населення та звільнених територій – це розмінування та відновлення електро-, газо- та водопостачання. Зазначається, що вибухотехніками уже обстежено майже 500 га територій, знешкоджено майже 10 тисяч вибухонебезпечних предметів. Одразу після розмінування починаються роботи з відновлення електропостачання, найближчим часом електроенергія з'явиться у Балаклії.

PM9Mm99406qPSuXMzBJQmx19L.jpg

8C-heic3ql5GP8nvKQvcCP6bb.jpg

tplaQQKjtVv-Vk3hGE3CZHCLL.jpg

За інформацією ГУ ДСНС України в Харківській області, на деокупованих територіях Харківщини продовжує працювати зведений загін ДСНС. Бійці загону розбирають завали, демонтують аварійні конструкції зруйнованих будівель, подають струм від електрогенераторів для забезпечення робіт аварійних служб тощо.

У містах Балаклія та Ізюм піротехнічні розрахунки ДСНС обстежували лінії електромереж, автомобільні дороги, газові трубопроводи, залізничні колії, лікарні, кладовища, навчальні заклади, інші забруднені ВНП території. Загалом за добу (станом на 20 вересня) піротехніки ліквідували 1110 ворожих боєприпасів та вибухівок. Зокрема виявлено велику кількість протипіхотних мін ПФМ-1 (так званих "пелюсток"), які заборонені усіма міжнародними конвенціями.

ДСНС звертається до мешканців деокупованих територій з проханням оминати траву, не ходити до лісу, пересуватись лише у перевірених місцях з твердим покриттям, розказувати про небезпеку від боєприпасів дітям.

Крім того, місцеве населення продовжує отримувати гуманітарну допомогу. Учора в с. Липці доставлено 50 тонн допомоги, а загалом люди отримали вже більше 400 тонн.

YwjYvjwRY92bDboYVHO_HKV-u.jpg

"Дякую Ірині Андріївні за продуктивну співпрацю між областю та Міністерством, яка дозволяє в оперативному режимі вирішувати усі нагальні питання", – зазначив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися