Володимир Зеленський розповів про ППО над Харковом

«Це питання не грошей», – президент.

Володимир Зеленський розповів, чи можливо посилити ППО у Харкові, так би мовити "закрити небо" над містом, щоб російські війська не били ракетами по критичній інфраструктурі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на репортаж "Української правди".

Президент України зазначив, що посилити ППО можна, тільки придбавши нові комплекси.

"І це питання не грошей, хоча це великі гроші: від пів мільярда доларів до двох мільярдів. Але гроші знайти ми можемо. Тут питання країн-виробників. Є США, Ізраїль, є спільна компанія німецько-французько-італійська, вони випускають комплекси середньої дальності дуже непогані". – повідомив голова держави.

Він відмітив, що ті комплекси, які Україні зараз мають надійти – це комплекси малого радіусу дії. "Це NASAMS, про які ми домовились зі Сполученими Штатами, і з Шольцом ми домовились про IRIS. Вони б нам зараз дуже допомогли, ми їх чекаємо", – відповідає президент.

"Але ж ви знаєте, як це: партнери хочуть нам допомогти, але свої готові комплекси віддати не можуть, а лише виробити нові. Тому чекаємо. Ізраїльтяни могли б нам допомогти. Але з ними складніше", – додає президент.

Нагадаємо, сьогодні вранці Росія обстріляла ракетами Холодногірський район Харкова.

Так, близько 01:49 у місцевих телеграм-каналах повідомлялося про кілька вибухів у місті. Трохи пізніше, о 02:24 міський голова Харкова Ігор Терехов дав перший коментар, де повідомив, що було здійснено ракетний обстріл Холодногірського району, зокрема, "прильоти" припали до багатоповерхових житлових будинків.

"Інформація щодо постраждалих уточнюється. За однією адресою внаслідок ракетного удару заблоковано людей, рятувальники роблять все для їхнього порятунку", – написав мер Харкова.

Вже вранці на сторінці Ігоря Терехова було опубліковано фото з місця обстрілу та повідомлення про те, що співробітники ДСНС врятували з будинку, де було заблоковано мешканців, 10 людей. Також за іншою адресою було поранено одну людину. Мер Харкова повідомив, що в обох будинках зруйновано дахи, верхні поверхи житлових будинків, сходові клітки.

"На даний момент відомо про чотири "прильоти" вночі. Один із них припав на пустир біля приватних будинків. А ще один – на інфраструктурний об'єкт – там уночі була невелика пожежа та часткова руйнація будівель. Усі прильоти у Холодногірському районі", – повідомив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися