На Харківщині в автомобілі знайшли зброю із російською символікою

Чоловіки перевозили арсенал зброї.

На Харківщині поліцейські зупинили автомобіль, у якому перевозили арсенал зброї з російською символікою. Чоловікам загрожує до семи років ув'язнення за незаконне поводження зі зброєю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Так, на автодорозі поряд із населеним пунктом Пісочин Харківського району поліцейські зупинили транспортний засіб Mitsubishi під керуванням 52-річного чоловіка. В автомобілі ще був 51-річний пасажир.

Співробітники відділення поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 провели огляд транспортного засобу. Правоохоронці виявили у транспортному засобі п'ять автоматів Калашнікова із символікою Російської Федерації, один кулемет та один ручний протитанковий гранатомет, а також 130 набоїв.

Слідчим порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Вони затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

xpF6UyNAbb4z-2nKZTUodz7u5.jpg

Раніше у "Коментарях. Харків":

Поліцейський у Харківській області разом із окупантами проводив обшуки у колег та шукав зброю. Посібник рашистів умовляв своїх товаришів по службі працювати на ворога.

У Куп'янську колишній поліцейський пішов на співпрацю з російськими військовими під час окупації міста та допомагав ворогові проводити обшуки вдома у ексколег.

Так, відомо, що колишній поліцейський із Куп'янська Харківської області добровільно погодився працювати на окупантів, визнав їхню владу і навіть обійняв посаду у псевдоправоохоронному органі окупантів.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що зрадник проводив обшуки за місцем проживання колишніх колег, щоб знайти та вилучити табельну вогнепальну зброю. Також чоловік закликав їх співпрацювати з представниками РФ, розповідаючи, що окупанти не ображають і виплачують заробітну плату. Наразі експоліцейському-зраднику заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися