30 пожежників рятувало харків'ян із зруйнованого будинку (ФОТО)

У ДСНС розповіли подробиці нічного обстрілу Харкова.

Сьогодні вночі російські війська обстріляли спальний район міста Харкова. В одній із багатоповерхівок Холодногірського району опинилися заблокованими 10 людей. Рятувальники доклали всіх зусиль, щоб витягнути людей із бетонної пастки.

Подробиці сьогоднішнього нічного обстрілу повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Так, уночі снаряди потрапили до двох житлових багатоповерхівок, залізничного вагону та двох адміністративних будівель.

У першому випадку зруйновано технічний поверх 10-поверхівки, постраждала одна людина, пожежі не сталося.

У другому – зруйнований технічний поверх та частково сходова клітка 9-поверхового житлового будинку. 10 його мешканців виявилися заблокованими у своїх квартирах і не мали змоги самостійно залишити небезпечну зону руйнувань. Рятувальники вжили всіх можливих заходів щодо їх порятунку та звільнення з бетонних пасток.

Було задіяно 7 одиниць техніки та близько 30 осіб особового складу ДСНС. Людей спускали з висоти за допомогою автодрабини, проводилися роботи з деблокування завалів, розчищення шляхів евакуації. Завдяки оперативним діям служби надзвичайних ситуацій усіх людей було врятовано, постраждалих немає.

Внаслідок третього влучення загорівся залізничний вагон на площі 90 кв.м., частково зруйновано дві адмінбудівлі. Постраждалих немає.

picture

picture

picture

picture

picture

picture

picture

picture

Нагадаємо, що о 01:49 у місцевих телеграм-каналах повідомлялося про кілька вибухів у місті. Трохи пізніше, о 02:24 міський голова Харкова Ігор Терехов дав перший коментар, де повідомив, що було здійснено ракетний обстріл Холодногірського району, зокрема, "прильоти" припали до багатоповерхових житлових будинків. "Інформація щодо постраждалих уточнюється. За однією адресою в результаті ракетного удару заблоковано людей, рятувальники роблять все для їхнього порятунку", - написав мер Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися