Зі спецзакладу на Харківщині, де загинули медики, евакуювали пацієнтів і персонал

Пацієнтів перевезли до Харкова.

Село Стрілеча, що розташоване в кількох кілометрах від кордону з РФ, постійно обстрілюється ворогом. Тут знаходиться психіатрична лікарня, з якої вже декілька разів намагаються евакуювати пацієнтів та персонал. Про це повідомляють "Коментарі. Харків".

Наразі продовжується евакуація вразливих категорій населення з небезпечних районів звільненої території Харківщини. Зі спеціалізованого закладу у с. Стрілеча успішно евакуювали усіх пацієнтів та медичний персонал. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Більше 600 пацієнтів лікарні були вивезені до Харкова, де вони продовжать лікування у спеціалізованих клініках. Також до Харкова з клініки у Стрілечій будуть вивезені ліки та продукти харчування.

Евакуаці стала можливою завдяки медикам, співробітникам обласної та районної адміністрацій, рятувальникам Головного управління ДСНС в Харківській області, волонтерам "Червоного Хреста".

Нагадаємо, що раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

17 вересня вдень лікарі намагались евакуювати пацієнтів обласної психіатричної лікарні у с. Стрілеча Харківського району. Під час евакуації російська армія почала обстрілювати населений пункт.

Через ворожий обстріл загинуло четверо медичних працівників лікарні. Двоє з них знаходилися в автівці: російський танк вистрілив прямо в їх автомобіль. Двоє пацієнтів та місцевий мешканець отримали поранення.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування триває, у подальшому матеріали проваджень будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися