Франція може допомогти Харківу придбати громадський транспорт

Франція продовжить підтримувати Харків під час війни.

Міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном учора, 21 вересня, та обговорили нагальні проблеми міста під час війни в Україні.

Вже зараз в Ізюмі, де було знайдено масове заховання людей, для ідентифікації тіл жертв працює лабораторія, передана Україні французьким урядом. Етьєн де Понсен повідомив, що планує відвідати Харківщину, а також – що на корабль у Марселі вже вантажатиме обладнання та необхідні будматеріали для України.

Посол зазначив, що захоплюється сміливістю харків'ян та місцевої влади у спільних зусиллях протистояти ворогу, а також повідомив, що готовий передати інформацію про потреби, які є у Харкова (можливо, про транспорт та інші необхідні речі), французьким колегам.

Зі свого боку Ігор Терехов зазначив, що Харківу справді потрібний транспорт. Мер Харкова зазначив, що проїзд у громадському транспорті у місті залишається безкоштовним, але його кількість потрібно збільшити.

"Нам розбили багато транспорту, і якщо є можливість, я б звернувся до вас, а ви – у мерії інших міст. Можливо, є транспорт, який можна було б нам дати. І друге напрямок – це харчові продукти, крупи, все найпростіше. Настане зима, і я не виключаю перебої з електроенергією. Ми будемо локально роздавати людям гарячу їжу, робитимемо пункти обігріву. Я буду вдячний за будь-яку допомогу", - звернувся до посла Франції мер Харкова.

Етьєн де Понсен підкреслив, що уряд Франції підтримуватиме Україну в цьому протистоянні, скільки знадобиться.

Посол зазначив, що сьогодні відбудеться засідання Ради безпеки ООН, на якому буде головувати міністр закордонних діл Франції , і що саме його країна відіграватиме ключову роль у цій важливій зустрічі, присвяченій страшним злочинам та відповідальності, яка має за них наступити .



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися