У Чугуївському районі за 22 вересня на мінах підірвались 8 жителів

У поліції Харківської області закликали жителів, особливо тих, хто проживає на деокупованих територій, бути максимально обережними.

До чергової частини Чугуївського РУП за 22 вересня надійшло кілька повідомлень про підрив жителів району на мінах, які залишили російські окупанти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області. 

Стало відомо, що у четвер, 22 вересня, від мін у Чугуївському районі постраждали 8 жителів. Вибухові травми отримала 67-річна жителька села Гракове та 52-річний житель селища Чкаловське. 

Також у полі поліцейський офіцер громади виявив двох підірваних на міні трактористів. Їх доставили до Чугуївської районної лікарні. 

За виявленими фактами підриву жителів на мінах слідчі Чугуївського РУП відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України  - порушення законів та звичаїв війни.

У поліції Харківської області також закликали громадян бути максимально обережним та не наближатися до підозрілих предметів. Важливо пересуватися тільки асфальтованими доріжками та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів негайно телефонувати за номером 101 або 102.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що протягом 18 вересня від мін, залишених російськими військовими у Харківській області, постраждали 6 цивільних осіб. Двоє людей підірвалися на авто в Дергачівському районі, ще двоє – в Ізюмському, двоє – у Чугуївському. Постраждалі були госпіталізовані з пораненнями. Олег Синєгубов закликав громадян уникати лісосмуг, узбіч дороги та другорядних шляхів. Пересуватися дозволено лише там, де фахівці виконали роботи з розмінування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися