Знайденому в Ізюмі старшому солдатові Сергію Сові президент надав звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський надав звання посмертно.

У процесі ексгумації на місці масового поховання в Ізюмі було знайдено тіло із синьо-жовтими браслетами на руці. Фото знівеченої руки військового, яке зробив український фотограф Юрій Ларін, облетіло світові ЗМІ та стало символом звірств росіян у Харківській області.

picture

Пізніше стало відомо, що це тіло військового 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" Сергія Сови. Нікопольчанин служив у ЗСУ з 2014 року та загинув, захищаючи Ізюм від російських окупантів у квітні цього року.

Військовослужбовець вважався зниклим безвісти, доки його тіло не знайшли в Ізюмі під час ексгумації. Сергія впізнала його дружина. Тепер сім'я має можливість поховати Сергія з усіма почестями.

Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України посмертно старшому солдатові Сергію Сові. Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні.

"Він захищав Україну з початку війни у 2014 році, бився за Піски, Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював у Харківській області", - сказав президент.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Два великі масові поховання із сотнями людей знайшли на Харківщині. Як повідомляють "Коментарі. Харків", про це в інтерв'ю CBS News повідомив президент Володимир Зеленський.

Два стихійні цвинтарі також виявлені в Ізюмі, який був звільнений від російської окупації на початку вересня.

"Ми знайшли велике масове поховання з половиною тисячі людей (в Ізюмі – ред.). Сьогодні я отримав більше інформації. Журналісти вже в дорозі. Вони знайшли ще два масові поховання, великі поховання з сотнями людей. Також йдеться про маленьке містечко Ізюм. У маленькому містечку є ще два масові поховання", – сказав Володимир Зеленський.

Президент України також нагадав, що в першому випадку в Ізюмі було поховано цілі сім'ї, які були замучені та вбиті.

"Дорослі, чоловіки та жінки, і маленькі діти з кулями в голові. Деякі частини їхніх тіл були відсутні", - сказав президент.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися