В Харківському метро відбувся ЛГБТ-марш

Зазначається, що подібний прайд у метро відбувся вперше в Україні.

25 вересня, у неділю, представники ЛГБТ+ спільноти разом з тими, хто підтримує їх рух, проїхалися у харківському метрополітені. Як повідомляють "Коментарі. Харків", про це написали активісти на своїй сторінці у Фейсбуці "KharkivPride".

Представники ЛГБТ+ прайду були вдягнені у вишиванки та повідомляють, що метою заходу було – заявити, що "ЛГБТ+ українки та українці беруть активну участь у боротьбі за Україну".

"Ми — повноцінна частина українського суспільства", – написали представники ХарківПрайду.

Хода пройшла та проїхала усіма трьома лініями Харківського метрополітену, відвідала 10 станцій та здійснила 2 переходи.

Представники спільноти повідомили, що весь марш пройшов безпечно, але пізніше стало відомо про напад на учасника маршу у центрі міста.

"Він був у вишиванці і фотографував великий прапор України, тож напад міг ґрунтуватися як на гомофобії, так і на українофобії. Наразі стан здоров’я учасника задовільний", – написали у ХарківПрайд.

picture

picture

picture

picture

picture





Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В Україні запрацював спеціальний чат-бот для громадян, які потребують допомоги на деокупованих та тимчасово окупованих територіях.

Через чат-бот Minre_1548_Help_Bot можна повідомити про необхідність отримання гуманітарної допомоги. Також розробкою зможуть скористатися примусово депортовані до Російської Федерації чи інших країн українці, які хочуть повернутися до України.

“Дякую за розробку Minre_1548_Help_Bot команді ефективних IT-рішень Tribe. Чат-бот доступний у телеграмі”, - йдеться у повідомленні пресслужби відомства. Також у Мінреінтеграції зазначили, що продовжується координація евакуації населення з територій, де ведуться бойові дії, тимчасово окупованих та деокупованих територій.

За потреби українці можуть скористатися гарячою лінією відомства з кризових питань – 15-48 працює у режимі 24/7. Також можна звернутися через мобільні програми WhatsUpp/Telegram/Viber за номером 38(096)0788433.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися