Харків отримає 70 млн грн на відбудову ТЕЦ-3: подробиці

Для відбудови об’єкта критичної інфраструктури вже розроблений відповідний план

Кабмін на засіданні 27 вересня ухвалив рішення про виділення 70 млн грн на відновлення ТЕЦ-3 комунального підприємства "Харківські теплові мережі", яка була пошкоджена в результаті обстрілів Російською Федерацією. Кошти будуть направлені з резервного фонду державного бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства розвитку громад та територій України. 

Очільник відомства Олексій Чернишов зауважив, що війська РФ активно тероризують українців, обстрілюючи населені пункти, умисно руйнуючи цивільну інфраструктуру, у тому числі й об’єкти теплопостачання. Постійних ракетних ударів зазнає і місто-герой Харків. 

У міністерстві наголосили, що місто не здається і "тримає фронт". Щодо допомоги від держави міністр зазначив: "сьогодні (27 вересня, - ред.) Уряд виділив 70 млн грн на відбудову пошкодженої ворогом ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі". Це дасть можливість відновити теплопостачання для містян та забезпечити своєчасний початок та стале проходження майбутнього опалювального періоду".

У результаті обстрілів у ТЕЦ-3 зруйновані енергетичне обладнання та будівля котлотурбінного цеху, зазнали пошкоджень парові котли, було виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції.

Для відбудови об’єкта критичної інфраструктури вже розробили план ремонтно-відновлювальних робіт.

У відомстві нагадали, що раніше Кабмін виділив Харківщині 650 млн грн на здійснення першочергових заходів з ліквідації наслідків бойових дій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 27 вересня, війська Російської Федерації обстріляли ракетами один із житлових районів Харкова. Станом на ранок 28 вересня без електропостачання залишаються понад 18 тисяч квартир.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися