На Харківщині у трьох деокупованих селищах з’явився мобільний зв’язок

На деокуповані території продовжує повертатися «життя».

Три селища на Харківщині, які були звільнені від окупації російських військ, тепер з мобільним зв’язком. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Нещодавно ЗСУ "вибили" окупантів із селища Шестакове Чугуївського району на Харківщині. Разом з українським прапором туди повернувся і мобільний зв’язок", – написав міністр у своєму телеграмі.

За його словами, інженери Київстару встановили пересувну базову станцію та оперативно відновили зв’язок у Шестаковому, а також у селищах Мартове та Одноробівка.

"Воїни ЗСУ стрімко рухаються в східному напрямку, а технічні — йдуть за ними. Прокладають волоконно-оптичні кабелі та відновлюють базові станції. Жодні труднощі не є перешкодою для українських інженерів, навіть якщо вони стикаються з дуже сильними руйнуваннями", – зазначив Федоров.

6rX70fnQLyW-Q_QqC-SoVPRGE.jpg

moHsLmH8Rmx8ZTU76jrkptgsR.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині відновлюють електро- та газопостачання: Мінреінтеграції. У Харківську область намагаються якнайшвидше повернути гідні умови для життя громадян.

Частина територій Харківської області, яку звільнили українські військові, поступово відновлюється після окупації. Головне питання та основний напрям роботи фахівців - відновлення подачі електроенергії та теплопостачання. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення прес-служби Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

У Харківському й Ізюмському районах за останні дні спеціалісти газових служб відновили постачання газу в житло понад тисячі абонентів.

“Зокрема, блакитне паливо повернули споживачам у деокупованому селищі Слатине, а також у прифронтових населених пунктах Черкаській Лозовій і Барвінковому”, - йдеться у повідомленні відомства.  Також ремонт газопроводів високого тиску триває в Ізюмі. Проведення ремонтних робіт продовжуються й на лініях електропередач.

За добу 29-30 вересня електроенергію повернули в близько 500 осель. Триває відбудова знищених російськими військами об’єктів критичної інфраструктури у Харківському, Ізюмському та Чугуївському районах. Також фахівці дорожніх служб щоденно відновлюють транспортне сполучення на розмінованих територіях.  

У Мінреінтеграції порекомендували жителям деокупованих і прифронтових регіонів не поспішати повертатися до своїх домівок. У відомстві наголосили, що на деяких територіях ще досить небезпечно.

“Зиму варто перечекати в теплі – у більш безпечних регіонах України. Ми обов’язково все відновимо, і ви повернетеся до рідних домівок!”, - зазначили у міністерстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися