На комісії ООН представлять план відновлення Харкова

Новий Генеральний план Харкова розробляють британські архітектори.

Відновлення Харкова після російської агресії під час воєнного стану обговорять на 83-й сесії Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою. Харкову відведуть окрему панель для обговорення на сесії комітету. Про це 3 жовтня в етері національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, на комітеті представлять Генеральний план розвитку міста Харкова, над яким працюють британські архітектори на чолі з Норманом Фостером, який також візьме участь у засіданні.

"Крім того, ми залучили групу українських та харківських архітекторів. У Генеральному плані буде чітко розписано, передусім, новий підхід до економіки міста Харкова. Ми створимо індустріальні парки, IT-кластери для того, щоб Харків був самодостатнім, сильним та незалежним в економічному плані містом, таким, яким він був до війни", - зазначив Ігор Терехов.

Також він повідомив, що у Генплані буде відображено житлову забудову, нові торгові та адміністративні будівлі.

Зазначимо, що 83-тя сесія Комітету Європейської комісії ООН з міського розвитку, містобудування, житлового господарства та землеустрою пройде з 3 по 7 жовтня у Сан-Марино. Це друга частина засідання комітету. Перша пройшла у Женеві, і саме тоді після виступу Харківського міського голови Ігоря Терехова лорд Норман Фостер висловив бажання підтримати Харків та спільно створити новий Генеральний план міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Європейський банк продовжить реалізацію проєктів у Харкові. Навіть в умовах воєнного стану проекти будуть втілені у життя.

До повномасштабної війни в Україні у багатьох містах країни, в тому числі у Харкові, реалізовувались або планувалися проекти на інфраструктурних об’єктах за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку.

Міський голова Харкова Ігор Терехов запевнив, що проекти не будуть анульовано, а будуть втілені у життя. Про це очільник міста повідомив у етері телемарафону "Єдині новини", інформують "Коментарі. Харків".

Так, Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що зустрічався з головою фінансової установи у Києві. За його словами, Європейський інвестиційний банк підтвердив, що всі проєкти будуть продовжені, серед них – будівництво нової лінії метрополітену та депо, закупівля нового рухомого складу для метро, ​​нових тролейбусів та трамваїв та проєкт з безпечного руху.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися