Дітям з віддалених сіл Харківщини передали мобільний інклюзивно-ресурсний центр

На його базі зможуть займатися дітки з вадами розвитку.

Діти з особливими освітніми потребами, які проживають у віддалених населених пунктах Харківської області, відтепер можуть отримувати сучасну діагностику та спеціалізовану допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Для надання професійної допомоги таким діткам Харківській академії неперервної освіти передали спеціалізований автомобіль, оснащений як мобільний інклюзивно-ресурсний центр.

Повідомляється, що це авто високої прохідності Харківська область отримала в подарунок від волонтера з Великої Британії.

"На його базі ми створили перший в області мобільний центр для дітей з вадами розвитку. Тепер вузькопрофільні фахівці – психологи, рефлектологи, реабілітологи, логопеди можуть приїхати у будь-який куточок області, де є діти, які потребують їхньої допомоги. Та прямо у мобільному центрі провести діагностику дитини або ті чи інші розвиваючи заняття",  – зазначив очільник області.

ZIX8UQ6RMs6L0itLjmuXdazKB.jpg

lNcHLworwCexjk5_IAriuih8H.jpg

1xBBI5HhHvMJOzE2-q3ZTwkEm.jpg

2TQ8zOoLjnWaibJdGhTr8xaCF.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У деокупованих містах Харківської області почали видаватипаспорти підліткам. Послугу відновили в Шевченковому.

Перші паспорти почали отримувати діти з населених пунктів Харківщини, які були в окупації російських військ. Державна міграційна служба відновила надання послуг в українському смт Шевченкове. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"ГУ ДМС Харківської області відновило надання послуг в українському смт Шевченкове. Першими заявниками стали українці, які досягли 14 років", – йдеться в повідомленні. Також були надані послуги з одночасного оформлення паспорту у вигляді ID-картки і паспорту для виїзду за кордон. Мобільна група буде працювати в смт Шевченкове щочетверга, до відновлення роботи підрозділу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися