Фермерка Харківщини передавала ворогу 70% зібраного врожаю

Колаборантку виявили у Шевченківській громаді.

На звільненій від окупантів території співробітники СБУ виявили жінку-фермерку, що співпрацювала з окупантами. Вона ще й є депутаткою від забороненої партії "ОПЗЖ".

Наразі їй повідомлено про підозру та вирішується питання про взяття зрадницю під варту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули.

Так, стало відомо, що депутатка від забороненої нині політичної партії "ОПЗЖ" є власницею кількох фермерських господарств на території Шевченківської громади. Вона добровільно передавала загарбникам сільськогосподарську продукцію та пальне, а також надавала власні приміщення для розташування військових формувань і військової техніки держави-агресора.

За даними слідства, фермерша домовилася з окупантами про умови ведення нею сільськогосподарської діяльності: 70% зібраного врожаю вона мала віддавати представникам окупаційної влади.

Натомість окупанти фактично дозволили їй захопити чужі сільськогосподарські угіддя і техніку інших агропідприємств, власники яких не пішли на співпрацю з ворогом. Для цього загарбники призначили її на посаду керівника так званої "спілки виробників сільськогосподарської продукції" та санкціонували взяти під своє "зовнішнє управління" активи інших господарств.

СБУ встановила, що у серпні фермерша передала окупантам 250 тон насіння соняшнику з врожаю минулого року, які були відразу вивезені на територію РФ.

Співробітники СБУ затримали ворожу поплічницю після деокупації території Шевченківської громади.

В рамках кримінального провадження, яке розслідується слідчими СБУ, депутатці-фермерші повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу – тримання під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися