У катівні на Харківщині знайшли зубні протези та «іграшки» для дорослих (ФОТО)

Сусіди постійно чули звідти крики.

Слідчі знайшли жахливу катівню в с. Піски-Радьківські.

Після звільнення села Піски-Радьківські на Харківщині до поліції звернулись місцеві мешканці з повідомленням, що в підвалі одного з домів утримували полонених – місцевих мешканців, АТОвців та полонених з ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергія Болвінова.

"На даний момент поліції точно відомо про катування закопування/викопування в землю заживо та застосування противогазу з тліючою тряпкою", – повідомив слідчий.

Також в катівні знайдені фалоімітатор, коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками і лист з опитуванням одного з чоловіків, які були тут.

Поліції відомі ПІБ військовослужбовців, над якими знущались росіяни.

Слідчі та прокурори працюють над встановленням усіх фактів, які відбулися у цій катівні.

aoVd8jUM7DCEKwRdmSluqabkO.jpg

Жахлива коробка із вирваними зубними коронками викликала неабиякий резонанс в українських та світових ЗМІ. Почалися припущення, що штучні зуби були вирвані під час катувань.

Німецьке видання BILD провело власне розслідування та з’ясувало, що ці зуби не могли належати жертвам тортур, а, скоріш за все були вкрадені окупантами у місцевого дантиста, думаючи, що протези золоті.

"Ці зуби схожі на ті, що були викрадені з моєї колекції", – сказав 60-річнийСергій, якому журналісти BILD показали фото з місця злочину. – "Я тут єдиний дантист. Так що, якщо їх було знайдено тут, то вони мають бути моїми".

IY_0sOaTpjQILU-C8eylOwJEO.jpg

Лікар припустив, що росіяни вкрали зуби, тому що думали, що це справжнє золото і щоб залякати українців. Насправді ж це нержавіюча сталь.

"Місцеві мешканці розповідали мені, що росіяни, мабуть, використовували їх, щоб залякати українців", – сказав стоматолог.

Що стосується інших предметів на фото слідчих, то вони, вірогідно, використовувалися саме для тортур. Місцеві мешканці розповіли, що чули крики про допомогу з різних будівель.

Також німецькі журналісти поспілкувалися з місцевими мешканцями, що стали полоненими військових РФ. Людей били, тримали без їжі, лякали зброєю та змушували копати окопи для ворожих військ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися