У Харкові не вистачає місць у гуртожитках – евакуйованим пропонують їхати далі

Жителів із деокупованих населених пунктів приймають і в інших регіонах.

Оскільки у звільнених населених пунктах ще повністю не відновлена критична інфраструктура та тривають постійні обстріли, мешканців Харківщини закликають евакуюватися до зими. Також у багатьох мешканців області зруйновано будинки, а тимчасові притулки не призначені для холодів.

На сьогоднішній день переселенців із зони бойових дій приймають у Хмельницькому, Житомирі, а також інших містах та селах центральної та західної України. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, інформують "Коментарі. Харків".

Вона наголосила, що, наприклад, жителі Харківської області бояться їхати далеко і практично всі евакуюються до обласного центру – до Харкова, де вже зараз не вистачає місць у гуртожитках вищих навчальних закладів.

"Коли ми говоримо про тих, хто їде з Ізюму, Куп'янська, Вовчанська, вони зазвичай їдуть до Харкова. Але у Харкові теж не вистачає вже приміщень. Ми пропонуємо людям їхати далі. Це Хмельницький, Житомир. Ми маємо домовленості з регіонами центральної та західної України, куди ми привеземо людей", — сказала Верещук.

Вона також зауважила, що людям не варто боятися, що вони залишаться на вулиці або їм доведеться самим шукати житло, всім евакуйованим допоможуть розміститись у безпечних регіонах.

"Оренда дорога і люди дуже бояться, що залишаться взимку на вулиці. Цього не буде. Якщо вам пропонує ОВА, а ми, Мінреінтеграції, займаємося організацією цього, підіть, їдьте і ми вам допоможемо. Якщо ви бачите, що не можете впоратися, телефонуйте мені, зателефонуйте на 15-48. Ми нікому не відмовимо. Усім допоможемо", - наголосила Ірина Верещук.



харьковчанин

7 жовтня 2022, 21:25

харьковчане в марте и феврале сами ехали неизвестно куда в Европу платили по 3000 тыс.грв. с Салтовки до ЖД вокзала с Гагарина по 1500 тыс.грв.ехали до Львова по 45-50 часов стоя в проходах сесть нельзя было в туалете дети жили по пять детей.Воды не было мочу пили стоя с бутылок куда мочились.Во Львове платили перевозчикам в Польшу по 500-800 доларов а если не было денег снимали с себя кольца и сережки отдавали за дорогу.А этим и то не так и то не так.Гоните их в шею с Харькова в вагоны и пусть платят а не условия ставят.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися