Оновлено чат-бот, де харків’янам можна дізнатися стан свого будинку

Чат-бот «Харків – твій дім» оновили.

В оновленому чат-боті харків’яни можуть побачити три статуси будівлі – неушкоджена, ушкоджена та відновлена після пошкодження внаслідок бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департамента цифрової трансформації Харківської міськради.

Так, базу даних оновили та доповнили інформацію про 128 відновлених будинків. В них виконали ремонт за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету (поточний ремонт  - 3,7 тис. кв. м покрівлі та понад 12,3 тис. кв. м вікон; капітальний  - 3,6 тис. кв. м покрівлі та 1,2 тис. кв. м вікон). Об'єкти для відновлення обирали з урахуванням кількості харків'ян, яким буде надано допомогу.

Також у департаменті зазначили, що у разі ушкодження існує два етапи обстеження будівлі і як результат кожного - складання відповідного акту. Тому у чат-боті можливо два варіанти інформації за наданим запитом:

- ушкоджена - встановлено актом візуального огляду (за таких умов буде повідомлено запланований період комісійного обстеження для встановлення об’єму завданих збитків);

- ушкоджена - встановлено комісійним актом (у цьому випадку буде надано більш ширшу  інформацію стосовно наявних збитків та ушкоджень).

У зв’язку з великим об’ємом даних для аналізу, за деякими запитами може бути відсутня інформація щодо відсотків ушкодження систем центрального опалення, водовідведення тощо, але вона постійно знаходиться у процесі наповнення.

Також у департаменті повідомили, що з моменту запуску чат-боту "Харків – твій дім" ним скористалися 417 895 разів, зокрема 5 694 запити надійшли упродовж останнього тижня. Наразі у сервісі  наявна інформація про 3 535 пошкоджених будівель.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися