У громадах Харківщини почало з’являтися «Українське радіо»

Вовчанська громада може слухати українські новини по радіо.

Відсьогодні у Вовчанській громаді та прилеглих територіях почав мовити Перший канал "Українського радіо". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Наразі в Балаклії, Куп’янську та Ізюмі також проводять роботи з очистки радіостанції від завалів. Після подачі електропостачання до станцій – розпочнеться відновлення.

"Окупанти, розуміючи важливість доступу до інформації, перше, що робили на захоплених територіях, - знищували критичну інформаційну інфраструктуру. Максимально швидкими темпами відновимо українське мовлення на всіх деокупованих територіях", – написав очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ремонтні бригади почали відновлювати електропостачання в селі Коробочкине Чугуївського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Через активні бойові дії світло в Коробочкиному відсутнє майже з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"За нашими оцінками, тут було пошкоджено близько 80% повітряних ліній електропередачі 6 кВ та 0,4 кВ. Але ми обов'язково все відновимо. Населення та соціальна сфера будуть зі світлом", - розповів начальник Чугуївського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" Андрій Семенов.

Наразі строки відновлення електроенергії залежать від роботи саперів, що триває майже безупинно. Територія навколо села надзвичайно забруднена мінами та різного роду вибухівкою: тільки за четвер, 6 жовтня, надзвичайники знешкодили декілька боєприпасів поблизу ліній електропередачі.

"Найчастіше зустрічаємо протитанкові та протипіхотні міни, рідше - снаряди, що не розірвалися. Порада для всіх - переміщатися тільки територією, що вже була обстежена саперами", - зазначив начальник частини гуманітарного розмінування Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України Ігор Гончарук.

В АТ "Харківобленерго" підкреслили, що намагаються відновлювати електропостачання у максимально короткі строки. Якщо це відбувається не так швидко, як хотілося б, то це виключно через питання безпеки: енергетики можуть працювати тільки після дозволу військових та саперів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися